Tässä olisi tuollaisen söpöisen divaanin punontaohejeet ja vaihekuvat.

Tähän divaaniin tarvitset:

- viivottimen

- rautalankaa

- virkkauslankaa tai paperinarua

- sakset

- paspis-pahvia

- styroksia

- reitysneulan

- palan kangasta

- vanulevyä

1. Leikkaa rautalangasta 69 kpl 4,5 cm pitkää pätkää ja 28 kpl 9 cm pitkää pätkää.

2. Leikkaa paspispahvista 10,2 cm * 4,6 cm kokoinen pala. Merkkaa ja lävistä pahviin 79 reikää tasaisin välimatkoin.

3. Töki lyhyet rautalangan pätkät pahvin pitkille sivuille ja lyhyille sivuille kumpaankin 14 pitkää rautalankaa. Jokaiseen kulmaan tulee vahvikkeeksi extra-rautalanka, koska ovat samalla myös divaanin jalat. Styroksi on tässä hvä apuväline, koska se pitää rautalangat suhteellisen hyvin suorassa. Toinen tapa on käyttää esim. maalarinteippiä pahvin alapuolella, jotta rautalangat pysyvät paikoillaan.

4. Kuvasta näkyy miltä työn pitäisi tässä vaiheessa näyttää.

5. Levitä ensimmäiseen kerrokseen pieni vana liimaa, joka pitää ensimmäisen kierroksen paikoillaan. Ala punomaan divaanin pohjaa ja jatka kunnes olet 2,5 cm työkorkeudessa. Katkaise punontalanka noin 4 cm päästä ja levitä pieni tippa liimaa siihen asti kun päätät kierroksen. Liima estää punontaa purkautumasta.

6. Irrota työ styroksista varovasti ja käännä työ oikein päin.

7. Ala punomaan lyhyitä päätyjä siten, että levität liimaa ensimmäiseen kerrokseen. Jatka punomista pääty kerraallaan kunnes olet 4 cm työkorkeudessa. Päätä jälleen kerran noin 4 cm lankaa liimatipan avustuksella. Puno toinen pääty samalla tavalla.

8. Anna työn kuivua rauhassa. Jos olet malttamaton kuivumisen kanssa voi koko työ mennä pilalle, koska rautalangat alkavat karkailla toisesta päästä.

9. Kuivumisen aikana puno valmiiksi 6:lla langalla 35 cm pitkä palmikko. Puno kolmella langalla 42 cm pitkä palmikko.

10. Kun liima on kuivunut pätkäise rautalangat pois mahdollisimman läheltä punontaa.  Muista jättää kulmiin rautalanka pitkäksi, koska ne ovat divaanin jalat.

11. Päällystä jalat kiertämällä lankaa niiden päälle ja päätä tipalla liimaa.

12. Liimaa divaanin reunoihin palmikkoa huolittelemaan työtä kuvan osoittamalla tavalla.

13. Leikkaa rautalangasta kaksi 36 cm pitkää pätkää ja päällystä ne lankaa kiertämällä. Anna kuivua hyvin ennen taivuttelua!

15. Kuivumisen aikana on hyvää aikaa tehdä pehmusteet. Leikkaa ohuesta pahvista 4,2 cm *9,5 cm pala. Leikkaa vanulevystä sopivan kokoinen pala pehmikkeeksi ja päällystä se haluamallasi kankaalla. Itse käytin ihan liimaa, mutta siistimmän saat, jos teet langalla ja neulalla. Voi halutessasi tehdä myös tyynyn.

16. Taivuttele päällystetty rautalanka. Lyhyet kiemurat on taivuteltu s-muotoon 5,5 cm pitkistä pätkistä. Luovuus on tässä valttia ja viitseliäisyys palkitaan lopputuloksessa. Itse liimasin kaikki s-taivutukset yhteen ja varmistin vielä langalla ja neulalla.

17. Ja valmiin työn pitäisi näyttää siteen lopulta tältä.